2011. április 2., szombat

25.



Egy negyed évszázad. Most illene egy kicsit a köldökömet néznem, és számot vetnem arról, mit értem el, mit nem, elmerengeni a megannyi szép emléken és elpuffogtatni pár vaskos közhelyet.
De a mai nap most ahhoz túlságosan szép, szóval, talán újabb huszonöt év múlva. Mindenkinek hasonlóan kellemes, vidámságban és sünökben gazdag mai napot kívánok!

Plusz!

Végre nyilvánossá vált, hogy a Heroes of The Might and Magic VI-ban lesz egy hatodik frakció, és nem, az eddigi híresztelésekkel ellentétben nem a Dungeon lesz, hanem Feyforest, és hogy kicsit eltérjenek az eddigi kelta beütéstől, ezért ez a csoport tündék helyett Kleinheincz Csilla Ólomerdőjét veszi alapul. A Feyforest mágiahasználói rendelkeznek a varázsszövés különleges képességgel, mely a bűbájok használatát sokkal rugalmasabbá teszi, emellett a seregek a Sorsnővérek támogatását élvezik... amennyiben tartják magukat az adott szavukhoz. Feyforest erődítményét falak helyett varázsfák védelmezik, melyek kegyetlenül lesújtanak a közöttük áthaladni kívánó seregre.

A frakció előnye a sokszínűség és az emberfeletti erő, hátránya a kiszámíthatatlanság és csalfaság.

És akkor most következzék néhány lény, a teljesség igénye nélkül, nyálcsorgatónak:

Tartód (fejlesztett változata Firtos/Firtosh): Tartód Feyforest gyalogja, aki képes orvtámadással nagyobb sebeket okozni az ellenséges hadakon, ám az első visszacsapásra elmenekül. Fejlesztett változatában, Firtosban több tartás van.
Holló/Raven (fejlesztett változata Firené): Holló sokszor képtelen eldönteni, melyik félhez húz, ugyanakkor az ellenséges sereg legyőzéséhez nélkülözhetetlen információkkal szolgál. Firenéként már nem árt szövetségeseinek, és képes néhány egyszerűbb varázslat elmondására is.
Sziklazúzó/Stonecrusher (fejlesztett változata Vasgyúró/Ironkneader): Sziklazúzó és Vasgyúró voltaképpen a HoMM VI Szikla- és Acélgóleme, elődeiknek megfelelő tulajdonságokkal, mint varázslat-ellenállás és sebezhetetlenség.
Szívtelen lovag/Heartless Knight (fejlesztett változata Rabonbán): valahányszor a Szívtelen lovagot csatába küldöd, aranytartalékod öt tallérral fog csökkenni, amennyiben pedig a kincstár kiürült, úgy a lovag is otthagyja a csatamezőt - ennek ellenére hasznos szövetséges tud lenni, ugyanis harctudása párját ritkítja. Rabonbán már híján van a lovagra jellemző számításnak.
Sárkányasszony/Dragonlady (fejlesztett változata Özvegy/Widow): ugyan a Sárkányasszony csupán házasság révén áll rokonságban a legendák fenevadjával, de a természete van olyan nehéz. Ám azonban még ő is ártatlan bárány fejlesztett változatához, Özvegyhez képest...

No, ennyi, további információk hamarosan várhatók a Black Hole Entertainmenttől! Megjegyzem, ezt a hírt már korábban is említeni akartam, de féltem, hogy április elseje miatt senki nem fog hinni nekem!

Nincsenek megjegyzések: